Takken

Bij Scouts Tilleghem werken we in leeftijdsgroepen. Wij noemen die ‘takken’.
Zo speelt iedereen met zijn leeftijdsgenoten, zijn alle activiteiten aangepast aan de leeftijd en heeft elke tak zijn eigen leidersploeg. Tussen 8 en 14 jaar worden de jongens en meisjes opgesplitst.

Kapoenen zijn jongens en meisjes geboren in 2015 en 2016.

Na een jaar van spelen, knutselen en plezier, trekken we bij de kapoenen voor de eerste keer op kamp! Het kapoenenleven staat voor pret, fantasie en vriendschap. 

Contacteer de leiding: kapoenen@tilleghem.be

Kabouters zijn meisjes, geboren in 2012, 2013 of 2014.

Hier leren we zelf dingen doen. Ons eigen lokaal inrichten, knutselen, in bomen klimmen, kampen bouwen, sjorren en nog veel meer spannende dingen. Beetje bij beetje worden wij echte scouts.

Contacteer de leiding: kabouters@tilleghem.be

Welpen zijn jongens, geboren in 2012, 2013 of 2014.

Hier leren we zelf dingen doen. Ons eigen lokaal inrichten, in bomen klimmen, kampen bouwen, sjorren, technieken en nog veel meer spannende dingen. Stilaan worden wij echte scouts.

Contacteer de leiding: welpen@tilleghem.be

Jonggidsen zijn meisjes, geboren in 2009, 2010 en 2011.

Op tocht met de rugzak en vuurtjes stoken, zo leren we de kneepjes van scouting. We wagen ons aan een meer (en durven daar ook eens gewoon te ontspannen en te genieten van de natuur en het zonnetje). Maar ook een vlot sjorren, op tweedaagse gaan met onze patrouille, woudlopen en het tentenkamp in volle zomer, maken elk jaar een onvergetelijk jonggidsen-jaar.

Contacteer de leiding: jonggidsen@tilleghem.be

Jongverkenners zijn jongens, geboren in 2009, 2010 en 2011.

Op tocht met de rugzak en vuurtjes stoken, zo leren we de kneepjes van scouting. We wagen ons aan een meer. Een vlot sjorren, op tweedaagse gaan met je patrouille, woudlopen en dan het tentenkamp in volle zomer, dat is pas spel zonder einde.

Contacteer de leiding: jongverkenners@tilleghem.be

Givers zijn jongens en meisjes van 2006, 2007 en 2008.

Zij krijgen de kans om te experimenteren, mee te beslissen en te gekken dingen te ontdekken.
Samenwerking staat centraal in de mentaliteit van de Givers.

Naast de wekelijkse activiteiten en de kampen wagen de Givers zich ook aan grote projecten.
Zij organiseren jaarlijks een mexicaanse avond (Flaming Sombrero), ze zetten zich in voor de natuur en boksen een fuif (Face2Face) in elkaar. Soms zitten we natuurlijk ook gewoon gezellig wat bij elkaar.

Contacteer de leiding: givers@tilleghem.be

Jin

Jin zijn jongens en meisjes geboren in 2004.

Jin staat voor 'Jij en Ik: een Noodzaak'.
In ons district ('Brugse Vrije') werken de Jins van elke scouts een gans jaar lang, los van hun eigen scouts, samen.

Alle 18 jarige meisjes en jongens van de verschillende brugse scoutsen leven één jaar samen toe naar het 'leiding zijn'. Al doende leren ze samenwerken en verantwoordelijkheid opnemen. Hieruit groeit engagement voor de groep en voor de samenleving.

Na hun Jin-jaar zijn de Jins helemaal klaargestoomd om hun verantwoordelijkheid als leiding op te nemen binnen hun eigen scoutsgroep. 

 

Leiding word je vanaf 18 jaar.

De leiding organiseert de wekelijkse activiteiten voor de leden en zijn mee verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de hele scouts- en gidsengroep. Zij weten wat ploeggeest, zelfstandigheid en inzet betekent. 

Stuk voor stuk staat de leiding klaar voor de leden en hun ouders.
De actieve leidersploeg is het kloppende hart van Scouts Tilleghem.

De groepsleiding van onze scouts bestaat uit volgende personen: Bieke, Thomas en Hannes.

De groepsleiding is de eindverantwoordelijke van onze jeugdbeweging.  Zij staan in voor de begeleiding van de leiding en staan altijd klaar voor zowel de leiding als de ouders en leden. Daarnaast zijn zij ook de administratieve- en organisatorische trekkers van de groep. 

Kortom,  het is de taak van groepsleiding ervoor te zorgen dat de groep goed functioneert.

Contacteer de groepsleiding: groepsleiding@tilleghem.be

VT

"VT" staat voor "Voortrekkers Tilleghem" en bestaat uit ex-leiding.

Deze vriendelijke mensen staan altijd klaar voor de leiding. Ze zorgen voor ontspanning, ze organiseren elk jaar een super tof weekend voor de leiding en op kamp zorgen zij voor de lekkere maaltijden voor onze leden.

LMT

De LMT is een tak die UNIEK is voor onze scouts ten opzichte van andere scoutsgroepen! Deze tak bestaat uit (zeer) oude leiding.

Eens een scout, altijd een scout. Onder dit motto staat de LMT, Losse Medewerkers Tilleghem, in het leven. Naast een maandelijkse bar en activiteiten is er zelfs een heus LMT-weekend. 

De leden van de LMT zijn ouder dan de leden van de VT en staan daarom verderaf van de actieve leidersgroep.
Over het algemene komt ex-leiding dus eerst in de VT terecht en kunnen ze enkele jaren daarna overgaan naar de LMT.

Het groepscomité bestaat uit ouders van leden, oud-leden, ex-‘Tilleghemnaars’, sympathisanten van de scoutsgroep, ex-scouts of gidsen, maar ook mensen zonder ‘scouts-verleden’, maw iedereen kan aansluiten.

Elk gebouw heeft een goede fundering nodig. Het groepscomité is deze basis voor scouts Tilleghem. Met een groepscommissaris, groepssecretaris en financieel verantwoordelijke zorgt het groepscomité niet enkel voor de sfeer, maar ook voor de ondersteuning van de leidersploeg.

Op de overgang zorgen zij voor de BBQ, de bar, de tweedehandsbeurs, uniformenverkoop,... Maar natuurlijk komen ze ook graag bijeen voor een babbeltje met een drankje en een hapje!

Het groepscomité is steeds op zoek naar geëngageerde ouders die graag een handje helpen in het hele scoutsgebeuren. Wilt u zich engageren om de scouts van uw kind vooruit te helpen, stuur dan gerust een mailtje naar ann.verbouw@skynet.be voor verdere info!