Zomerkampen 2019

In juli vertrekken we weer masaal op scoutskamp. De meeste voorbereidingen zijn al gemaakt en wij tellen alvast af. Toch willen we nog enkele zaken meegeven om er zeker van te zijn dat de kampen vlekkeloos verlopen.

Op deze datums zijn de volgende takken op kamp:

  • Kapoenen: 11 - 16 juli in De Pinte
  • Kabouters: 6 - 13 juli in Peer
  • Welpen: 10 - 17 juli in Zele
  • Jonggidsen: 20 - 30 juli in La-Roche-en-Ardenne
  • Jongverkenners: 5 - 15 juli in La-Roche-en-Ardenne
  • Givers: 21 - 31 juli in Marche-en-Famenne
Niet vergeten bij vertrek

De meeste takken vertrekken met de trein (behalve de kapoenen en de welpen) en we spreken daarom ook af aan het station van Brugge. Kijk zeker in de kampuitnodiging aan welke kamt van het station we verzamelen (Centrum of Sint-Michiels). Ook vragen we om volgende zaken zeker en vast mee te geven met uw kind bij vertrek:

  • Kids-ID/Identiteitskaart
  • Individuele steekkaart (medische fiche)
  • Een lunchpakket voor op de trein (niet voor de kapoenen en welpen)

Een uitgebreide lijst van zaken die uw kind zeker wel of niet moet meenemen op kamp en alle praktische informatie over het vertrek en de aankomst staan in de kampuitnodigingen, die alle ouders normaal via mail ontvangen hebben. Hebt u hierover nog vragen, kunt u voor het verterk de leiding steeds contacteren via e-mail. 

Geen nieuws, goed nieuws

Het scoutskamp is de ideale gelegenheid voor jongeren om even weg te zijn van de digitale snelweg en alle elektronische drukte. We gaan het echte leven en de natuur in. Tijdens de kampen staan plezier maken en vrienschap centraal, waarbij we ons even ontkoppelen van alle social media. Gelieve ons dit te gunnen. Wij vragen dan ook om de leiding niet te contacteren met de vraag hoe het met hun kroost gaat; bovendien is het bereik op veel kampplaatsen niet optimaal of is er helemaal geen bereik. We houden ons aan de mantra: geen nieuws, goed nieuws. Mocht er uitzonderlijk iets gebeuren met uw kroost zullen we u zeker en vast ten gepaste tijde contacteren. Bovendien blijven wij als groepsleidng steeds in contact staan met de verscheidene kampen, zodat we overal een vinger aan de pols hebben.

Wil u toch graag weten hoe het met uw kroost gaat, kunt u steeds een brief of een kaartje sturen. De adresgegevens van de kampplaatsen staan in de kampuitnodiging. 

We vragen u dan ook om enkel in dringende gevallen de (groeps)leiding te contacteren tijdens het kamp. De gsm-nummers van de groepsleiding kan je hier vinden, die van de leiding staan in de kampuitnodigingen. Zo kunnen wij ons concentreren op wat echt telt: alle leden een onvergetelijk kamp bezorgen!