Attesten ziekenfonds + belastingen

Vanaf nu vindt u hier alle attesten voor uw ingeschreven kind terug op onze website.  Vul de naam van uw kind en diens lidnummer* in en alle attesten worden gegenereerd. Dat gaat dan over de attesten voor het ziekenfonds en deze voor de belastingaangifte.

Attesten ziekenfonds
Als eerste kunnen alle attesten voor het ziekenfonds aangemaakt worden. U kan kiezen voor het lidgeld (2017-2018), de kampen van dit scoutsjaar en de kampen van vorig scoutsjaar. Per gedeelte hebben wij alle ziekenfondsen opgelijst die dat specifieke deel (kamp en/of lidgeld) terugbetalen. Staat uw ziekenfonds toch niet in de lijst? Laat ons dan gerust iets weten!
Gelieve alle attesten via de website aan te vragen en geen papieren meer af te geven aan de leiding; zo kan onze leiding zich volledig focusen op wat echt telt: de superleuke activiteiten op zaterdagmiddag.

Fiscale attesten
Sinds 1 januari 2005 kunnen de kosten voor kampen en weekends van jeugdverenigingen alsook de kosten voor speelpleinwerking fiscaal ingebracht worden. De ouders moeten deze kosten kunnen bewijzen aan de fiscus, dus dat betekent dat er hiervoor attesten moeten worden uitgereikt.

Op deze pagina kunt u ook gemakkelijk de attesten voor inkomstenjaar 2017, aanslagjaar 2018 van uw kind(eren) downloaden. U hoeft enkel nog uw naam en adres in te vullen op de stippellijntjes op het tweede blad.

In de belastingaangifte zal een apart vakje voorzien zijn om het (door u opgetelde) bedrag in te vullen. Er kan maximum  11,20 per kind per dag worden aangegeven bij de belastingen. Bovendien moet de belastingsplichtige die de opvangkosten aftrekt zelf een beroepsinkomen genieten. Het gaat immers om een vermindering van het belastbare inkomen. De maatregel is daarenboven enkel van toepassing op opvangdagen vóór de twaalfde verjaardag van het kind.

Wij zijn ervan uitgegaan dat uw kind aan alle kampen deelnam. Wanneer u echter via deze module een attest vindt voor een kamp waaraan uw kind niet deelnam, mag dit uiteraard niet worden gebruikt. 

Heb je nog vragen, dan kan je steeds terecht bij de groepsleiding (groepsleiding@tilleghem.be) of bij de Stedelijke Jeugddienst (Binnenweg 2 – 8000 Brugge – tel: 050/ 44 83 33 – mail: jeugddienst.jeugdwerkondersteuning@brugge.be).

*Lidnummers: Om de privacy van alle leden te verzekeren moet je ook het lidnummer ingeven. Het lidnummer kan je vinden op de lidkaart, op alle post van Scouts en Gidsen Vlaanderen uit (KrakBoem, Over&Weer) en in een mail die we begin maart naar alle ouders stuurden. Kan je toch het lidnummer niet vinden? Stuur gerust een mailtje naar webmaster@tilleghem.be