Overslaan en naar de inhoud gaan

Lid worden

Lid worden

Hoe schrijf ik me in bij de tofste scouts in Brugge en omstreken (scoutsjaar 2023-2024)?

  • ​Op de inschrijvingsavonden (31 augustus en 1 september 2023)
  • Op de overgang zelf (9 september 2023)
  • Online via deze link (wordt pas opengesteld na onze overgang)

Hoeveel bedraagt het inschrijvingsgeld?
Het inschrijvingsgeld voor een jaar boordevol leuke activiteiten bedraagt € 60 per inschrijving (€ 45 vanaf het 3e kind). Na 1 maart bedraagt het inschrijvingsgeld slechts € 45. 

Bij Scouts Tilleghem kunt u ook betalen met Jeugd-AXI-bonnen. Elke brugse jongere heeft recht op jeugd-AXI-bonnen. Meer info kan je vinden op de site van Stad Brugge.

Terugbetaling via de mutaliteit
Via de meeste mutualiteiten geniet u terugbetaling van een deel van het lidgeld en/of de kampprijs. Geef je genaamtekend attest van het ziekenfonds af aan je takleiding bij het begin van de vergadering, dan vullen we het zo snel mogelijk in. Je kan ook altijd de attesten mailen naar groepsleiding@tilleghem.be.

Fiscale attesten
Ouders van kinderen jonger dan 14 jaar kunnen tot 11,20 euro per opvangdag voor jeugdbewegingen aftrekken van hun personenbelasting.
De fiscale attesten van alle leden kunnen via deze link worden opgevraagd.

Nog niet zeker of scouting iets voor jou is?

Kom eens een vergadering proberen. Achteraf kan je beslissen om je al dan niet in te schrijven voor de scouts.

Nota: de verzekering wordt pas geactiveerd wanneer je ingeschreven bent. Dit wil zeggen dat je niet verzekerd bent wanneer je eens komt proberen.

Vergaderingen

Over het algemeen vinden de vergaderingen plaats op zaterdagmiddag van 14u tot 17u (de kapoenen hebben vergadering van 14u tot 16u) aan het lokaal.


Onze lokalen zijn gelegen in de Sint-Michielslaan 69 in Sint-Michiels (Brugge).
Indien de vergadering op een andere plaats of een ander moment doorgaat staat dit duidelijk aangegeven op het trimesterprogramma van de tak. 
 

Het uniform?

Op elke activiteit is het dragen van een scoutsdas verplicht. Voor alle activiteiten is een uniform vereist, tenzij anders vermeld op het trimesterprogramma. Voor kapoenen volstaat kledij die vuil mag worden. 

Vanaf de jonggidsen & jongverkenners vragen we dat onze leden een scoutshemd dragen. Meer info daarover vind je op onze pagina over het uniform.